0

HET DESINFECTEREN VAN GECONTAMINEERDE LUCHT WORDT BELANGRIJK!

Gepubliceerd op: donderdag 4 juni 2020

HET DESINFECTEREN VAN GECONTAMINEERDE LUCHT WORDT BELANGRIJK!

Het coronavirus 2 (SARS-CoV-2, HCoV-19) heeft ons allen nog meer bewust gemaakt van het belang van Infectiepreventie. In de medische wereld is infectiepreventie al decennia één van de belangrijkste uitgangspunten in behandelprotocollen en inrichting.

Het onderzoek “Aerosol and Surface Stability of SARS-CoV-2 as Compared with SARS-CoV-1”* toont o.a. aan dat SARS-CoV-2 gedurende de duur van het experiment (3 uur) levensvatbaar is in aërosolen, met een verlaging van de infectieuze titer van 103,5 tot 102,7 TCID50 per liter lucht.

Naast de beschermende maatregelen en voorzorgsmaatregelen, zoals triage, zou het goed zijn om ook de lucht in ruimtes waar mensen behandeld worden of veel spreken, te zuiveren.

UV-C-technologie wordt al tientallen jaren in de zorg gebruikt als desinfectiemethode. De grootste uitdaging hierbij was altijd de methode van levering. De kamer moest worden verlaten en een behoorlijke tijd leeg blijven. De UV-C is alleen effectief in een directe lijn hetgeen vaak niet mogelijk was wanneer men door wilde werken. Vidashield, een product van een Amerikaanse fabrikant van medische verlichtingsapparatuur voor operatiekamers, heeft daar een unieke gepatenteerde oplossing voor gevonden. Een continu 24/7/365dagen luchtdesinfectiesysteem veilig en fraai weggewerkt in het plafond (met of zonder Ledverlichting) echter in directe lijn met patiënt of sprekers. Het is aangetoond dat Vidashield tot 99,9% van de door de lucht verspreide pathogenen die mens en dier aantasten, vermindert. Vidashield is een grote doorbraak voor aerosolbehandeling in eerstelijnspraktijken zoals die van bijvoorbeeld tandartsen, huisartsen, fysiotherapeuten en logopedisten, maar zeker ook in ziekenhuizen, poliklinieken, centra voor langdurige zorg, ouderenzorgcentra, veterinaire zorginstellingen en zelfs scholen en kantoren. Overal waar mensen worden blootgesteld aan aerosolen, kan Vidashield een aanzienlijk verschil maken. Verschillende tandartspraktijken in Nederland zien dit in en hebben deze panelen reeds aangekocht.

Vidashield omvat een ultraviolette (UV) lamp, een filter en een ventilator die de lucht lokaal zal recirculeren. De intake en uitlaatschotten zijn onder een hoek van 30 ° geplaatst, waardoor voorkomen wordt dat dezelfde lucht herhaaldelijk wordt gerecirculeerd. Lucht wordt in de unit aangezogen, gefilterd en gedesinfecteerd en vervolgens weer afgevoerd naar het lokale luchtruim. Het systeem is eenvoudig op te hangen en te onderhouden.

Binnenkort is Vidashield ook via Inkoop XL beschikbaar.

Wilt u nu al meer weten? Vraag informatie aan door mailen naar

info@vidashield.nl

Of via 

https://vidashield.nl/

Terug naar overzicht