0

Inkoop XL gaat i.s.m. Meerkantoor voor gezondheid op de werkplek

Gepubliceerd op: maandag 20 februari 2023

Inkoop XL gaat i.s.m. Meerkantoor voor gezondheid op de werkplek

Inkoop XL werkt al langer samen met Meerkantoor. Meerkantoor biedt kosteloos werkplekonderzoeken en laat deze uitvoeren door een specialist. Deze onderzoeken zijn geheel vrijblijvend en kunnen veel toegevoegde waarde hebben voor de gezondheid van medewerkers.

Door het vele zitten en data verwerken achter een scherm komen ergonomische klachten vaker voor dan gewenst. Tijdens een werkplekonderzoek worden de ergonomische regels op de werkplek getoetst om te zien of er verbeteringen mogelijk zijn. Bijvoorbeeld werkplekken delen of een balie met een vaste hoogte kan grote ergonomische problemen geven.

De specialist die vanuit Meerkantoor kosteloos bij u langskomt toetst onder andere de volgende zaken:

  • Hoogte en afstand van monitor
  • Juiste instelling van bureaustoel
  • Plaatsing van het toetsenbord
  • Hoogte van de werkplek

Tijdens het bezoek inventariseert de werkplekspecialist de mogelijkheden en brengt vervolgens een adviesrapport uit. U kunt zelf beslissen of u de adviezen opvolgt. Zo kunt u eerst de belangrijkste aanpassingen doorvoeren of ervoor kiezen de werkplekken in één klap compleet ergonomisch te maken. Zijn uw werkplekken al geheel ergonomisch? Ook dan komt Meerkantoor graag langs om te kijken of er kleine verbeterpunten zijn.

Wacht niet en vraag een werkplekcheck aan. Gezondheid op de werkplek is immers wel zo prettig!

Terug naar overzicht